Najveći svetski proizvođači najavili povećanje cena, da li i nas čeka takav scenario?

Najveći svetski proizvođači najavili povećanje cena, da li i nas čeka takav scenario?

Posmatrajući cene na policama, ne možemo da ne primetimo skokove koji ukazuju da se na tržištu dešavaju značajne promene. Informacije kojima raspolažemo govore da su cene proizvoda u septembru 2021. povećane za 0,8% u odnosu na avgust 2021. godine, a čak 5,7% u odnosu na septembar 2020. godine.

To govori da je inflacija uzela maha kako u svetu, tako i u našoj zemlji. S obzirom na pandemiju i povećanu potrebu ljudi da skladište robu, proizvođači ne mogu u kratkom roku da zadovolje tražnju. Istom situacijom, brojni proizvođači imaju i nepriliku sa dobavljanjem sirovina što sve zajedno prouzrokuje rastuće troškove koji nisu zanemarivi.

stopa inflacije u Srbiji
Stopa inflacije u Srbiji u 2021. godini. Izvor: www.stat.gov.rs/sr-Latn/oblasti/cene/potrosacke-cene

 

Šta ovo znači za kupca?

Kako vidimo, ovaj trend povećanja cena sirovina, a ujedno i energenata potrebnih za proizvodnju, stvara veliki pritisak na proizvođaće. To znači da će ovi troškovi biti prebačeni na trgovce na malo i na kupce što se već donekle dešava, ali tek smo na početku.

Proizvođači imaju načine kako da smanje svoje troškove, uključujući smanjenje sopstvenih operativnih troškova. Mogu smanjiti količinu svojih proizvoda koji se prodaju na promociji, a mogu i menjati veličinu pakovanja, tako da cene ostanu iste iako u pakovanjima ima manje čokolade ili žitarica. Ali ako ovi pokušaji reinženjeringa propadnu, onda cene neminovno moraju porasti.

Dobra strana ovih dešavanja jeste da umerena, dosledna inflacija navikava potrošače na povećanje cena. Znamo da ove poraste cena prati i porast plata, ali svakako da nam nije krajnji cilj da sve svalimo na leđa naših kupaca. Kao što smo prethodno rekli, opasnost dolazi kada cene moraju porasti više nego što su potrošači spremni da plate. To bi moglo da navede ljude da se okrenu jeftinijim proizvodima ili privatnim robnim markama u supermarketima koji isto pod inflatornim pritiskom mogu povećati svoje cene.

Po prognozama brojnih analitičara, inflacija još uvek nije na svom vrhuncu. To možemo očekivati tek u prvoj polovini 2022. godine i kasnije možemo očekivati smirenje na tržištu. Posledica ovakvih dešavanja jeste da su i velike kompanije počele da prate povećavanja cena.

Giganti poput Unilevera i Nestle-a su uspešno odolevali svim izazovima do skoro. Svesni rizika da potrošači mogu preći na kupovinu jeftinijih proizvoda držali su cene na istom nivou, koristeći svoje pregovaračke moći i primenjivajući mere koje povećavaju efikasnost. Na primer, kompanija Nestle je cene već podigla za 2,1% i u najavi su dalja poskupljenja. Kao razlog naveli su upravo rast troškova energije, transporta i sirovina.

Zašto ovo rade kada tako velike kompanije i dalje zauzimaju veliki deo na policama? Koriste momenat dok su još uvek u dobroj poziciji. Sa povećanjem cena Nestle je podigao svoj osnovni rast prodaje ove godine na 6%-7%, što predstavlja najveću stopu godišnje ekspanzije u deceniji.

Trenutno potrošači uglavnom funkcionišu kao i ranije. Mnogi još uvek imaju ono što su uštedeli tokom pandemije. Takođe žele da zadrže svoj trenutni životni stil, što je dobra vest, ali 2022. izgleda komplikovanije, na šta moramo biti spremni.

Kako je na svetskom tržištu, tako je stanje i kod naših proizvođača. Iako je u pitanju mali procenat rasta cena, moramo da budemo spremni za svaki scenario u 2022. godini. Tome nas je naučila upravo pandemija virusa Covida-19. Opuštanje ne bi trebalo biti opcija i moramo biti spremni na nepredviđene situacije.

I na našem tržištu proizvođaći će morati da koriguju svoje cene, što će na kraju osetiti krajnji kupac. Zato bi bilo korisno na vreme utvrditi pravilnu strategiju poslovanja, u smislu efikasnog upravljanja procesima, kako bismo značajno smanjili troškove.

Jedan od načina jeste i korigovanje rada na terenu i efikasnije praćenje svih dešavanja u maloprodajnim objektima.

U prethodnim blogovima smo pisali o prednostima angažovanja spoljnih saradnika i da sa krajnjom računicom kompanije dolaze do značajnih ušteda. Na ovaj način, povećava se profitabilnost i uz to se stvara prostor za fokusiranje na druge segmente poslovanja. Zato jedan od načina direktnog uticaja na krajnju cenu proizvoda, jeste angažovanje spoljnog tima merchandisera koji će se svakodnevno brinuti da vaši proizvodi ostanu vidljivi i zajedno sa vama sprovoditi strategiju za što efikasniju borbu u nadolazećim danima.

 

About The Author

Experienced Chief Executive Officer with a demonstrated history of working in the FMCG industry. Founded and manages several successfully distribution companies in Serbia and the region. Skilled in Field Marketing, Marketing Management, E-commerce, Sales Operations, and Sales Management.