Outsource komercijalista na terenu: Unapredite prodaju vašeg poslovanja uz Brand Care

Outsource komercijalista na terenu: Unapredite prodaju vašeg poslovanja uz Brand Care

U današnjem svetu FMCG brendova, transparentnost lanaca i sve veća popularnost privatnih brendova postavljaju izazove pred kompanije koje se bave ovom industrijom. Konstantan pritisak za poboljšanjem efikasnosti, smanjenjem troškova i pronalaženjem novih načina rada postaje neophodan kako bi se ostvario uspeh. Upravo u ovakvoj situaciji, outsourcing predstavlja jedan od najvećih izazova, ali i prilika za FMCG brendove.

Outsourcing prodaje, marketinga, finansijskih usluga i logistike može biti privlačno rešenje za brendove koji se suočavaju sa sve većim zahtevima i konkurencijom. Ove oblasti su važni elementi troškova, ali i kompleksne funkcije koje zahtevaju posebna znanja i veštine. Upravljanje tim aspektima može biti izazovno za brendove, posebno kada se radi o više malih teritorija.

Outsourcing komercijalista na terenu omogućava brendovima da angažuju stručnjake sa iskustvom i znanjem lokalnog tržišta. Komercijalisti na terenu mogu razumeti specifične zahteve kupaca, kreirati prilagođene marketinške strategije i uspostaviti snažne odnose sa lokalnim maloprodajnim kanalima. Takođe, oni pružaju fleksibilnost u prilagođavanju prodajne pokrivenosti, upravljanju ključnim kupcima i logističkim uslugama za svako tržište.

Brand Care tim posmatrajući situaciju na terenu uvideo potrebu da pomogne FMCG kompanijama i da ih upozna sa svetom outsourcinga prodaje na terenu. Mi kao stručnjaci sa iskustvom već godinama unazad ulazimo u srž poslovanja naših klijenata kako bismo povećali prodaju, osvojili nova tržišta i ostvarili ciljeve i došlo je vreme da se predstavimo u novom svetlu.

Prethodno smo uspešno pružali usluge outsourced merchandisinga, ali smo primetili potrebu naših klijenata za dodatnom podrškom u prodaji. Zato smo odlučili proširiti našu ponudu i pružiti vam stručan tim outsourced komercijalista koji će vam pomoći da unapredite prodaju i ostvarite uspeh na tržištu.

Brand Care i naše dosadašnje usluge outsourced merchandisinga

Brand Care je kompanija sa bogatim iskustvom u pružanju podrške FMCG industriji. Već neko vreme smo pružali usluge outsourced merchandisinga, što znači da smo pomagali našim klijentima u poboljšanju vidljivosti i pozicioniranju njihovih proizvoda na prodajnim mestima. Naš tim stručnjaka se brinuo o organizaciji polica, izlaganju proizvoda i praćenju zaliha.

Iako smo bili zadovoljni uspehom naše usluge outsourced merchandisinga, primetili smo da se mnoge FMCG kompanije suočavaju sa izazovima u oblasti prodaje na terenu. To nas je podstaklo da razvijemo novu uslugu – outsourced komercijalista na terenu. Sada, pored pružanja podrške u organizaciji polica, želimo biti vaš ključni partner u aktivnoj prodaji i izgradnji snažnih odnosa sa kupcima.

Šta je outsource komercijalista na terenu?

Outsource komercijalista na terenu je stručnjak za prodaju angažovan od strane vaše kompanije, ali koji nije deo stalnog zaposlenja. Njihova uloga je aktivno razvijanje prodajnih prilika, izgradnja odnosa sa kupcima i postizanje prodajnih ciljeva. Oni su vaš prodajni predstavnik na terenu koji predstavlja vaše proizvode ili usluge, pregovara sa kupcima i stvara nove poslovne mogućnosti. Outsourced komercijalista na terenu ima duboko razumevanje tržišta i industrije i koristi svoje veštine i znanje kako bi maksimizirao prodaju za vas.

Razlika između outsourced merchandisinga i outsourced komercijalista na terenu

Dok se outsource merchandising fokusira na organizaciju polica, izlaganje proizvoda i praćenje zaliha u prodajnim prostorima, outsource komercijalista na terenu ide korak dalje. Njihova glavna uloga je uspostavljanje i održavanje prodajnih odnosa sa kupcima, aktivna prodaja i povećanje prodajnih rezultata. Dok se merchandiseri fokusiraju na vizuelni aspekt i postavljanje proizvoda na police, komercijalisti na terenu imaju proaktivnu ulogu u prodaji, identifikaciji mogućnosti rasta i stvaranju vrednosti za vašu kompaniju.

Outsource komercijalista na terenu će se angažovati u različitim prodajnim aktivnostima, kao što su pregovaranje sa kupcima, prezentacija proizvoda, prikupljanje porudžbina, praćenje tržišnih trendova i izveštavanje o rezultatima. Oni su vaš prodajni tim na terenu, ali sa fleksibilnim modelom angažmana koji vam omogućava da iskoristite njihovo znanje i iskustvo bez potrebe za stalnim zapošljavanjem.

Kroz našu novu uslugu outsource komercijalista na terenu, možete očekivati snažnu prodajnu podršku koja će doneti rast vašem poslovanju, povećati vašu prisutnost na tržištu i izgraditi dugoročne odnose sa kupcima.

razlika između outsource merchandisera i komercijaliste

Prednosti angažovanja outsource komercijalista na terenu

Ekspertiza i iskustvo u FMCG industriji

Povezivanje sa ciljnom publikom i tržištem: Outsource komercijalista na terenu donosi duboko razumevanje ciljne publike i specifičnosti tržišta. Njihovo iskustvo im omogućava da uspostave snažnu vezu sa kupcima, prepoznaju njihove potrebe i preferencije, i pruže relevantne informacije o proizvodima ili uslugama. Ova povezanost sa ciljnom publikom ključna je za uspeh u prodaji.

Razumevanje trendova i potreba kupaca: Outsource komercijalista na terenu uvek je u toku sa najnovijim trendovima u FMCG industriji. Njihova ekspertiza im omogućava da identifikuju promene u potrebama kupaca, preferencama i navikama kupovine. Ovo znanje vam omogućava da pravovremeno prilagodite svoje strategije i ponudu, čime ostvarujete konkurentske prednosti.

Povećanje prodajnih rezultata i profitabilnosti

Aktivna prodaja i stvaranje novih poslovnih prilika: Outsource komercijalista na terenu je proaktivan u stvaranju novih poslovnih prilika. Oni aktivno promovišu vaše proizvode ili usluge, identifikuju potencijalne kupce i pregovaraju o novim poslovima. Njihove prodajne veštine i upornost vam pomažu da povećate prodaju i ostvarite veću profitabilnost.

Upravljanje prodajnim ciljevima i KPI-jevima: Outsource komercijalista na terenu radi u skladu sa vašim prodajnim ciljevima i ključnim pokazateljima uspeha (KPI-jevima). Oni prate prodajne performanse, analiziraju rezultate i prilagođavaju strategije kako bi postigli željene rezultate. Upravljanje KPI-jevima vam omogućava da merite uspeh prodaje i donosite informisane odluke za dalje poboljšanje prodajnih rezultata.

Optimizacija trgovinskih odnosa i brendiranje

Izgradnja jakih odnosa sa ključnim kupcima: Outsource komercijalista na terenu uspostavlja jake odnose sa ključnim kupcima. Njihova profesionalnost, komunikacione veštine i posvećenost izgradnji poverenja su ključni za održavanje dugoročnih poslovnih veza. Snažni odnosi sa kupcima stvaraju poverenje, lojalnost i mogućnost daljeg razvoja poslovanja.

Izazovi i kako ih prevazići

Komunikacija i koordinacija sa outsourced timom

Izazov: Kada angažujete outsource komercijaliste na terenu, važno je održavati redovnu komunikaciju i uspostaviti efikasnu koordinaciju sa njima. Budući da nisu deo internog tima, može biti izazovno održavati ih informisanim o promenama, marketinškim strategijama ili novim proizvodima.

Rešenje: Redovna komunikacija je ključna. Organizujemo redovne sastanke ili video konferencije sa našim klijentima kako bismo delili informacije, usklađivali strategije i rešavali eventualne nedoumice. Takođe, koristimo digitalne alate za saradnju kako bismo olakšali brzu razmenu informacija i dokumentacije.

Integracija sa internim timom i usklađivanje ciljeva

Izazov: Outsource komercijalisti na terenu moraju biti dobro integrisani sa internim timom kako bi se postigla sinergija i zajednički rad. Međutim, zbog razlike u zaposlenju i fizičkom udaljenosti, integracija može biti izazovna.

Rešenje: Organizujemo zajedničke sastanke ili radionice sa celokupnim timom, od samog onboarding-a, i tokom celokupne saradnje, kako bismo poboljšali integraciju. Insistiramo na konstantnoj komunikaciji i proaktivni smo kad je u pitanju pristup internim resursima, kao što su informacioni sistemi ili alati za saradnju, kako bismo mogli pristupiti potrebnim informacijama. Međusobno deljenje znanja i iskustava pomaže u izgradnji poverenja i usklađivanju ciljeva.

dostizanje KPIjeva uz outsource komercijaliste na terenu

Praćenje rezultata i evaluacija performansi

Izazov: Praćenje rezultata outsource komercijalista na terenu može biti izazovno, posebno ako nisu prisutni u kancelariji. Kako biste osigurali njihovu efikasnost i doprinos, potrebno je imati mehanizme za praćenje i evaluaciju njihovih performansi.

Rešenje: Odmah na početku saradnje definišemo jasne KPI-jeve i metrike kako bismo merili uspeh našeg tima. Redovno analiziramo prodajne rezultate, broj sastanaka, ostvarene poslovne prilike ili druge relevantne pokazatelje. Održavamo otvorenu komunikaciu o našim postignućima, pružamo konstruktivne povratne informacije i podršku u razvoju našeg tima kako bismo uvek bili u korak sa trendovima.

Nadamo se da će vam ovi predlozi pomoći da prevaziđete izazove koji se mogu javiti pri angažovanju outsourced komercijalista na terenu. Važno je imati na umu da je uspešna saradnja rezultat kontinuirane komunikacije, integracije i praćenja rezultata. Pravilno upravljanje ovim izazovima omogućava vam da iskoristite sve prednosti koje outsourced komercijalisti na terenu mogu doneti vašem poslovanju.

Za sve dodatne informacije ili pitanja, slobodno nas kontaktirajte. Naš tim je spreman da vam pomogne u optimizaciji prodaje i ostvarenju vaših poslovnih ciljeva.